Het gaat (ijs)beregoed

Vandaag een prima interview met Susan Crockford in De Telegraaf. Aanleiding was een boekje over ijsberen dat Crockford schreef voor kinderen. Ik vertaalde dat boekje en het kwam afgelopen week uit en is te bestellen via Amazon. Het boekje heet Feiten en Mythes over IJsberen. Het gaat maar deels over klimaatverandering. Crockford stelt dat ondanks een afname van zeeijs op de Noordpool het goed gaat met de ijsbeer.

Door |2018-11-19T09:39:06+00:0019 november 2018|artikelen, Nieuws|5 Reacties

5
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Rob vJeanette KHarry Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Harry
Gast
Harry
Rob v
Gast
Rob v

Het probleem dat de ijsberen hadden was dat ze gejaagd werden niet het klimaat. Veel dikker ijs dat langer stand houdt in het voorjaar en de zomer zou een veel groter probleem zijn voor de prooi van de ijsbeer. Geen enkel dier knaagt door 4 meter dik ijs om een luchtgat te maken. Net als meer ijs rond Antarctica het voor de pinguïn alleen maar moeilijker zou maken de jongen groot te brengen omdat de te overbruggen afstand naar de jachtgronden alleen maar groter zou worden.

http://www.martingrund.de/pinguine/pinguincam1.htm#2

Jeanette K
Gast
Jeanette K

Het klimaat kun je tot st.juttemis over praten, maar feit is, dat het 24/7 z’n eigen gang gaat en zelf bepaalt wat voor weer we morgen hebben.
In tegenstelling tot hetgeen door tig simpele zielen -zelfs tot in de hoogste kringen-
wordt beweerd, is het klimaat niet maakbaar.
Die hele energietransitie is enkel gericht op het volstampen van de schatkist!
https://fubar.mobi/2014/01/26/martin-sommer-wie-bewaakt-de-bewakers-van-het-energieakkoord/
Dat we nu met z’n allen opgescheept zitten met een klimaatminister, werkt niet alleen
op mijn lachspieren.

Rob v
Gast
Rob v

Hoog heeft het nooit prettig gevonden dat de gewone mens vrijheid heeft. Ze verzinnen de vreemdste dingen om alles van je te weten en je overal te kunnen volgen. Klimaat is gewoon een van de vele trut smoesje om dat te bewerkstelligen.Het is triest dat zovelen aan de top in de politiek de pers en de wetenschap hun ziel zo makkelijk verkopen. Het is tijd voor de grote schoonmaak. Het lijkt mij duidelijk dat we nog een laatste kans hebben tijdens de volgende verkiezingen om de grote kleuterklas naar huis te sturen. Stem Thierry Baudet .

Rob v
Gast
Rob v

Baudet bij Business Class: “VVD heeft de GroenLinks-klimaatagenda volledig overgenomen!”
https://youtu.be/qkoHSzFRRak