de Volkskrant: Marcel Crok, de ‘superbadguy’ van het klimaatdebat

Dit weekend staat er een uitgebreid profiel over mij in de Volkskrant. Ik ben blij met het verhaal, dat geschreven is door mijn oud-collega Maarten Keulemans. De afgelopen tijd heb ik meerdere lange gesprekken met hem gevoerd. Ik moet nog erg wennen aan de foto’s, die zijn gemaakt door Jitske Schols. Het verhaal gaat over visie op klimaatverandering en klimaatbeleid en mijn positie in het klimaatdebat. Het is echter vooral een persoonlijk profiel. Wie meer wil weten over mijn werk, vindt hier een overzicht van mijn werk. Een gesigneerd exemplaar van mijn boek De Staat van het Klimaat bestellen kan hier.

 

Door | 2018-02-24T18:07:46+00:00 24 februari 2018|Interviews, Nieuws|9 Reacties

Reageer op dit artikel

9 Reacties op "de Volkskrant: Marcel Crok, de ‘superbadguy’ van het klimaatdebat"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hans Erren
Gast

Hoi Marcel
Mooi artikel!
De foto’s benadrukken je eco-leefstijl, dus maaien die het gras voor de voeten weg van degenen die beweren dat jij ruim betaald wordt door de olieindustrie.

Rob v
Gast

Dus zo zie je eruit als je een eco-leefstijl hebt. Nou dat is niets voor mij dan.

Rob v
Gast

‘Groenlinks of de Partij van de Dieren’. Het zal je maar gezegd worden. Die zijn alleen maar groen aan de buitenkant.
En die Jitske Schols ziet er ook niet uit of ze zo gelukkig is (kan in het echt natuurlijk reuze meevallen) wat jammer is want het leven is al zo kort. Maar misschien is het alleen maar haar ‘kunstenaars’ imago voor het grote publiek.

Rob v
Gast

‘Marcel Crok: De illusie wordt gewekt dat we het klimaatprobleem wel even kunnen fiksen’

Over welk klimaatprobleem heb je het? Dat we nog steeds in een ijstijd leven?

Cyril
Gast
Ik kan me voorstellen dat je aan die foto’s moet wennen ­čÖé Een mooi podium zo op het eerste gezicht. Een eerlijke interviewer, dat is winst. Hierbij enige gedachten die bij mij opkwamen; excuses voor de lengte. Mij viel in eerste instantie vooral de bewering op: “…Je zou onderhand toch meer steun voor jullie theorie verwachten, als er echt wat in zat?” Daar zit zo veel in qua aannames! Ten eerste over de drijfveren van wat “de wetenschap” wordt genoemd, i.c. de betreffende diverse wetenschappers. Daar ligt nu net een groot probleem. Waarachtige waarheidszoekers zijn het zeker niet, de zichtbare… Lees verder »
James Marusek
Gast

Marcel – I read the translation of this article in English. Keep up the good work.