PVV stelt kamervragen over Lewis/Crok

In de voor de partij zo kenmerkende stijl heeft de PVV vandaag kamervragen gesteld naar aanleiding van het rapport Een gevoelige kwestie: Hoe het IPCC goed nieuws over klimaatverandering verborg.

PVV: Klimaatbeleid Mansveld kan in de prullenbak

PVV: Klimaatbeleid Mansveld kan in de prullenbak

Dinsdag 18 maart 2014

De PVV wil dat staatssecretaris stopt met haar klimaatbeleid. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf: “Uit nadere bestudering van het 5e IPCC-rapport blijkt dat het klimaat amper gevoelig is voor broeikasgassen.” Daarnaast blijkt uit onderzoek dat een klein beetje opwarming goed is voor de mensheid en voordelen kan hebben voor de biodiversiteit.

“Het beste dat we kunnen doen is stoppen met klimaatbeleid dat gericht is op het verminderen van CO2 in de atmosfeer”, aldus De Graaf. “Weggegooid geld, zo blijkt weer.”

Schriftelijke vragen van het lid De Graaf (PVV) aan de staatssecretaris van I&M

1.)
Bent u bekend met onderstaand rapport(*)?

2.)
Hoe luidt uw separate reactie op elk van de 14 conclusies in het rapport?

3.)
Deelt u de mening van de PVV dat er geen onafhankelijk wetenschappelijk bewijs bestaat van de mening dat de CO2-uitstoot als gevolg van menselijk handelen de oorzaak is van klimaatverandering? En dat het IPCC dat wederom niet heeft kunnen bewijzen? Zo neen, waarom niet, ook in acht nemende het voorliggende rapport van Crok en Lewis?

4.)
Deelt u onze mening dat niet alleen de conclusies uit dit rapport, maar ook de conclusies uit het wetenschappelijke onderzoek van Prof. Richard S.J. Tol(**) bewijzen dat de Klimaatagenda een overbodig beleidsstuk is? Zo neen, waarom niet?

5.)
Bent u bereid de Klimaatagenda terug te trekken, aangezien de methodes en beweringen van het IPCC -de hoeksteen van de Klimaatagenda- rekenkundige en statistische rookgordijnen blijken te zijn? Zo neen, waarom niet?

(*)Nicholas Lewis en Marcel Crok 2014 “Een gevoelige kwestie”http://www.groenerekenkamer.nl/2365/een-gevoelige-kwestie/

(**) Climate Change: The Economic Impact of Climate Change in de Twentieth and Twenty-First Centuries (o.a. verschenen in How much have global problems cost the world – edited by Bjørn Lomborg, ISBN 978-1-107-02733-6)

Het moge de lezers hier duidelijk zijn dat ik niets heb met de manier waarop deze vragen geformuleerd zijn. Ik deel de mening van de PVV dat ons rapport kamervragen waard is. Machiel de Graaf toonde ook belangstelling voor het rapport en was aanwezig (net als Reinette Klever van de PVV) bij de presentatie in Nieuwspoort. Maar zoals nu geformuleerd zullen de vragen weinig interessante antwoorden opleveren. Misschien is dat ook helemaal niet de bedoeling van de PVV. Jammer, wat mij betreft een gemiste kans.

Door |2014-03-18T14:28:36+00:0018 maart 2014|IPCC, Klimaatgevoeligheid, Politiek|4 Reacties

4
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Marcel CrokAndré van DelftNevenRob v Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rob v
Gast
Rob v

Het winnen van verkiezingen is voor politici doel nr 1. De PVV heeft duidelijk waargenomen dat klimaatverandering door een groot deel van de bevolking niet meer als een probleem wordt gezien. Het investeren van miljarden in oa windmolens terwijl de financiele stabiliteit van heel veel Nederlandse gezinnen met sprongen minder wordt is voor de kiezer wel een groot probleem. Jarenlang is beloofd dat al deze ‘groene’ investeringen het leven van de gewone man/vrouw alleen maar zou verbeteren . Nu blijkt dat de armoede in Nederland alleen maar toeneemt en veel gezinnen het eind van de maand niet meer halen zijn… Lees verder »

Neven
Gast

Het investeren van miljarden in oa windmolens terwijl de financiele stabiliteit van heel veel Nederlandse gezinnen met sprongen minder wordt is voor de kiezer wel een groot probleem.

Ja, precies. Die miljarden moeten voortaan in olie, gas en steenkool geïnvesteerd worden. Daar is immers steeds meer van. Beloof je dat al deze ‘smerige’ investeringen het leven van de gewone man/vrouw alleen maar gaan verbeteren?

André van Delft
Gast
André van Delft

@Marcel, welke vragen zou jij gesteld hebben aan de minister?